نرده چوبی جزیی لاینفک از هر منزلی هستند که دوبلکس می باشند. در طراحی و دکوراسیون هر منزل دوبلکسی

راه پله چوبی همواره یکی از نخستین آیتم هایی است که مد نظر قرار می گیرد. راه پله های چوبی مختلفی تا کنون طراحی شده اند و باعث گردیده اند تا امروزه این بازار صاحب طرح و ابداعات بسیار زیادی باشد و برای خود در بخش طراحی حرف های زیادی جهت گفتگو داشته باشد.

انواع راه پله چوبی

راه پله صاف چوبی

راه پله صاف چوبی رایج ترین و معمول ترین راه پله برای منازل دوبلکس محسوب می گردد. قالب های صاف از قبل تراش خورده این پله ها را می توان در هر نجاری ساده ای نیز پیدا کرد. نوع طراحی این سبک از راه پله ها چندان پیچیده نمی باشد، تنها کافیست در نقشه طبقه فوقانی به طبقه پایینی متصل گردد. در مرحله اجرا نیز باید گفت نصب این نوع از راه پله چوبی امری بسیار ساده است و تنها کافیست راه پله از قبل آماده را به هم متصل کرده و سپس به فاصله بین دو طبقه در جایی که نقشه آن را می گوید متصل سازیم.

راه پله صاف چوبی

پله بادی چوبی

این نوع از پله ها دقیقا مشابه با پله های L شکل می باشند. منتهی آنها قسمت پا گرد در پله های L شکل را نداشته و به جای آن از حالت پله ای گوشه ای استفاده می نمایند، انگار که در حال چرخش می باشند. این نوع از پله ها را در منازل مدرن امروزی کمتر شاهد هستیم. معمولا در خانه هایی که مساحت طبقه پایینی آنها کم است از این نوع طراحی پله بهره می گیرند.

پله بادی چوبی

راه پله گرد چوبی

راه پله گرد چوبی را باید مادر تمامی سبک های راه پله در طراحی دانست. این نوع از راه پله ها را معمولا در خانه های اشرافی و بسیار بزرگ بکار می گیرند. راه پله ها با یک پله بادی در ابتدای راه آغاز می شود، چند پله رو به بالا حرکت کرده و سپس مسیر به دو مسیر جداگانه تقسیم گردیده، و هر سمت آن به یک قسمت از طبقه بالایی منجر می گردند. این نوع از راه پله ها را در کاخ های بزرگ و در منازل بزرگی که مخصوصا در فیلم ها مشاهده کرده اید، بکرات نمایش داده شده اند.

راه پله گرد چوبی

راه پله ال شکل چوبی

رایج ترین مدل طراحی برای جایگزین طراحی دارای مسیر صاف، استفاده از شکل ال در طرح راه پله  چوبی بجای مسیر صاف است. در این نوع راه پله همواره چرخشی را در مسیر پله ها شاهد هستیم، این چرخش البته از سوی طراحان مختلف و براساس سبک طراحی بکار گرفته شده در جاهای مختلفی مانند وسط، اوایل یا نزدیک به انتها انتخاب می شوند (شکل رایج آن در وسط است). طرح های L شکل بدلایل زیادی دارای جذابیت می باشند. بعلاوه، آنها برعکس داشتن قسمت صاف، فضای کمتری را اشغال می نمایند. البته طرح های زیباتری نیز برای این منظور وجود دارد، که البته باید غیر از زیبایی جنبه قیمتی آن را نیز لازم است تا در نظر بگیرید.

راه پله مارپیچ چوبی 

این نوع راه پله ها را باید بهترین طراحی برای منازل خیلی کوچک دانست. این نوع از طراحی راه پله را تقریبا جدیدترین مدل طراحی می شناسند. در این سبک راه پله، معمولا یک میله به عنوان محور اصلی در نظر گرفته شده و ثابت مانده، و پلکان ها بدور آن بصورت دایره واری به طرف بالا می روند. در آمارهای شهرداری های بسیاری از شهرهای مختلف جهان این نوع از راه پله ها به عنوان پرکاربردترین راه پله ها ثبت شده است.

راه پله گرد دوبلکس چوبی

راه پله گرد چوبی تقریبا بطور کامل شبیه به راه پله های مارپیچ کلاسیک می باشند. این راه پله ها نمای منازل را شبیه قصرهای قرون وسطی ساخته با این تفاوت که در انتهای راه پله ها همواره شکلی مدور درست می شود. گام برداشتن بر روی این نوع از راه پله ها بسیار ساده تر از راه رفتن بر روی راه پله های مارپیچ بوده و انسان حالت سرگیجه پیدا نمی کند. این نوع از راه پله ها در زمین بسیار ساده از نظر طراحی بوده و البته نسبت به راه پله های مارپیچ سنتی یا کلاسیک نیز نیاز به فضایی بیشتر جهت اجرا خواهند داشت.

 

راه پله قوس دار چوبی

معمولا این نوع از راه پله ها را در نزدیکی درب ورودی منزل طراحی می کنند و غالبا نیز محفظه ای مخصوص را در ساخت منزل برای این نوع از راه پله ها در نظر می گیرند. آنها به هیچ عنوان شبیه به راه پله های مارپیچ و یا راه پله های مدور نبوده بلکه باید طراحی آنها مکملی برای طرح اولیه منزل دانست. راه رفتن بر روی این راه پله ها بسیار آسان بوده و البته باید این حقیقت را نیز اعتراف نماییم که ساخت این نوع از راه پله ها نسبت به سایر راه پله ها از همه سخت تر است. این میزان سختی به حدی است که بکارگیری این نوع از راه پله ها را فقط در خانه های لوکس و گران قیمت بکار می گیرند.

راه پله نردبانی چوبی

این نوع از راه پله ها، نیز در منازل بسیار کوچک و کم جمعیت توصیه می شود. طراحی و اجرای این سبک ساخت راه پله را باید یکی از کم هزینه ترین راه پله ها دانسته، این نوع از راه پله ها را می توان در طیف های مختلفی از طراحی ها بکار گرفته و از سبک های مختلفی برای آنها استفاده کرد. در راه پله های نردبانی، معمولا فاصله بین پله ها بیشتر از سایر راه پله ها بوده و معمولا نیز ارتفاع آنها بلند تر است. به همین خاطر بالا و پایین رفتن از آنها تا حدودی مشکل تر بوده و در این میان پایین آمدن از آنها تا حدودی برای برخی از افراد دشوار و ترسناک است.

راه پله معلق یا شناور چوبی

این نوع از راه پله سبکی نوین در طراحی راه پله می باشد که اتفاقا امروزه طرافداران بسیار زیادی نیز پیدا کرده است. بزرگ ترین مزیت این نوع از راه پله ها این است که یک سمت پلکان ها به دیوار کناری چسبیده و دیگر نیازی به پایه و یا ستونی جهت نگهداری از آنها وجود ندارد. به این ترتیب میزان فضای کمتری از خانه اشغال شده و می توان از فضایی که به دلیل عدم بکار گیری حایل یا پایه جهت نگهداری از آنها بوجود آمده است، استفاده های دیگری نیز بدست آورد.

راه پله معلق یا شناور چوبی

 

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها